Claire de ridder
Naam: Claire De RIDDER
Geboortedatum: 03/01/1987
Informatie over:
Claire zit in het A-kader voltige senioren dames solo.

Sinds 1999 behoort Claire de Ridder tot de Nederlandse top in de discipline voltige. Claire heeft een Bachelor in psychologie en doet nu een Master opleiding in de sociale psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Haar eerste toppaard was Omar, waarmee ze vele malen aan internationale wedstrijden heeft deelgenomen. Daarna kwam de in Denemarken gefokte Tjekko op haar pad, waarmee ze direct een klik had. Met hem rijdt ze nu en het is volgens Claire aan Tjekko te danken dat ze na haar enkelbreuk vrij snel weer met voltigeren durfde te beginnen.
Daar ligt ook de reden dat Deense Rikke Laumann, individueel zilver op de WK’s in 2002 en 2004, haar grote voorbeeld is in de voltigesport. Laumann stond aan de mondiale top, blesseerde zich ernstig en was 15 maanden uit de sport. Daarna kwam ze ijzersterk terug en wist weer een medaille te winnen.
Claire heeft in haar loopbaan bij diverse trainers haar licht opgestoken, en nu traint ze bij haar vriend Nicolas Andreani, met wie ze pendelend tussen Nederland en Frankrijk samenwoont. Nicolas won in 2012 op het WK in Le Mans individueel goud en pakte twee jaar eerder individueel brons.

Best individueel Behaalde resultaten:
WK voltige wereld ruiterspelen Normandiƫ 2014
EK voltige Oostenrijk 2013 (16)

Alle Resultaten van 2013/2014 zijn HIER te vinden